PowerMama Programma

PowerMama Programma

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

POWERMAMA & COVID-19

Alle powermama programma’s komen met een sportpakket zodat we met eigen materiaal trainen . Dit in verband met de hygiëne regels . Alle trainingen zijn buiten met de 1,5 meter afstand zowel tot elkaar en ik als trainer tot jullie . En natuurlijk gelden ook alle basisregels .

Sporten tijdens de zwangerschap en na de bevalling

Veel vrouwen willen gedurende de zwangerschap blijven sporten en na de bevalling zo snel mogelijk weer fit zijn. Een zwangerschap en bevalling vragen echter heel wat van je lichaam. Het is dan ook verstandig om voldoende rust te nemen en het sporten tijdens en na je zwangerschap verantwoord aan te pakken.

Hoe doe je dat?
Fit and Fabulous Mom biedt in samenwerking met de Core Academy het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die willen sporten tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling.

Waarom deelnemen?
Als je tijdens je zwangerschap of na je bevalling wilt sporten en niet weet waar je rekening mee moet houden, kunnen er blijvende lichamelijke klachten ontstaan. Gemiddeld één op de vier volwassen vrouwen heeft last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren). Bij meerdere zwangerschappen neemt de kans op een diastase toe. Een verzakking of prolaps is ook een nare klacht die kan ontstaan door verkeerd trainen.

Om dit te voorkomen hebben je buikspieren en bekkenbodemspieren tijdens en na de zwangerschap extra aandacht nodig. Als je buikspieren na de bevalling nog niet hersteld zijn of je bekkenbodemspieren nog niet sterk genoeg zijn is het van belang daar éérst aan te werken. Tijdens de trainingen van het Powermama Programma wordt hier door middel van verschillende oefeningen aandacht aan besteed.

Het doel van de trainingen is om fit te blijven tijdens je zwangerschap en je na de bevalling klaar te stomen om (weer) deel te nemen aan reguliere trainingsprogramma’s. Daarnaast laten we je kennis maken met de lessen van  Fit and Fabulous Mom.  Je hebt na afloop een goede basis opgebouwd op het gebied van kracht en uithoudingsvermogen en je weet waar je op moeten letten tijdens het sporten. Zo beheers je een goede ademhaling, co-contractie spierkorset en heb je een goed bewegingspatroon.

Wat houdt het in?
Het trainingsprogramma richt zich op het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. We starten met uitleg over houding, diastase en bewegingspatronen. Ook bespreken we de zwangerschap en bevalling en de gevolgen die je daar van kunt ondervinden. We bekijken wat jouw sterke en zwakke kanten zijn en waar je meer aandacht aan kunt geven.
Tijdens de trainingen werken we aan een sterke core, het versterken van grote spiergroepen en de bekkenbodemspieren. Dit alles door middel van functionele bewegingen. Ook maak je elke week kennis met  fundamental movements ook deze bewegingen komen voor bij de andere lessen van Fit and fabulous mom, zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift.

Het PowerMama Programma is samengesteld door de Core Academy en is afgestemd met een verloskundige en een bekkenfysiotherapeut. De trainingen worden gegeven door een gecertificeerde trainer die gespecialiseerd is in sporten tijdens en na de zwangerschap.

Voor wie?
Het PowerMama programma is voor vrouwen die zwanger zijn, recent zijn bevallen en voor vrouwen die tot twee jaar na de bevalling het sporten willen oppakken. Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 4/6 weken al beginnen met sporten. Bij een keizersnede is dit meestal 8 weken. Vrouwen die al aan CrossFit of andere lessen doen of al enige tijd sporten, maar klachten ervaren aan buik, rug, bekken of bekkenbodem, zijn ook welkom om mee te doen.

Hoe lang duurt het?
De cursus duurt 8 weken en wordt op verschillende locaties gegeven.

Locaties/start data:

Locatie :   Zonnestraal | Loosdrechtsebos 21c te Hilversum

  • Zondag 2 mei van 2021  09.30 – 10.30 uur en eindigt op Zondag  20 juni 2021

Locatie :   Fit and fabulous mom studio | emmastraat 36B  te Hilversum

  • nader te bepalen ivm de covid regels

Locatie: Geboortecentrum Baarn| start locatie Hertenkamp Baarn

  • Zaterdag 1 mei van 2021  08.30 – 09.30 uur en eindigt op Zaterdag  19 juni 2021

 

  • Locatie:  Blaricummermeent| start locatie Bruis Blaricummermeent
    • Maandag 19 April van 2021  20.15 – 21.15 uur en eindigt op Maandag  7 juni 2021

Kosten
Voor deze cursus betaal je € 145 voor 8 lessen.

  • De lessen zijn inclusief sportpakket alle materialen zijn nieuw zodat we niet hoeven te delen.

Aanmelden
Aanmelden voor de cursus kan via deze link 

Nadat je een persoonlijk account hebt aangemaakt kun je de cursus online betalen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze cursus.

Vragen?
Voor vragen of meer informatie over de cursus kan je contact opnemen via: info@fitandfablousmom.nl of telefonisch via: 06 – 50 29 76 19 ( bij geen gehoor graag voicemail inspreken of stuur een Whatsapje)

Power Mama Programma
CONTACT

Rinske Remigius
06 – 50 29 76 19
info@fitandfabulousmom.nl

Fit & Fabulous Mom
Kvk nummer: 57557004
Btw-nummer: NL130018673B01

Volg ons:

Wij werken samen met:

Naam

E-mail

Onderwerp

Bericht